APK

De APK is een wettelijk verplichte keuring in heel Europa en is een momentopname gericht op verkeersveiligheid en milieuprestatie. Torsius Autoservice is een RDW-erkend keuringsstation. Wij voeren onze APK-keuringen uit volgens alle wettelijk vastgestelde eisen. Wij controleren de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting en verlichting van uw auto.

Is uw auto goedgekeurd voor de APK betekent dat niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Zo gaat er tijdens de APK weinig aandacht uit naar de toestand van de motor. Een regelmatige controle van uw auto blijft belangrijk en hierbij is Torsius Autoservice u graag van dienst. Laat u een grote beurt bij ons uitvoeren, dan is de keuring gratis. U betaalt alleen de afmeldkosten.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

Een monteur aan het werk bij Torsius Autoservice

Voor personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s gelden de volgende regels:  
Eerste keer op de weg na 1 januari 2005:
Benzine/electromotor: eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Diesel, gas of anders: eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.

Eerste keer op de weg voor 1 januari 2005:
Alle brandstoffen: eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar.

Voertuigen ouder dan 30 jaar:
Alle brandstoffen: eens per 2 jaar APK.

Voor het eerst op de weg voor 1 januari 1960:
Alle brandstoffen: geen APK-plicht.